FORVALTNINGSDATABASEN

Politiets data- og materielltjeneste

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

19.12.2003 Ny via sammenslåing

Navn: Politiets data- og materielltjeneste
Kort navn: PDMT
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 03 Offentlig orden og trygghet
Overordnet: Politidirektoratet
Type enhet: Enhet som inngår i etat eller gruppe
Lokalisering: 534 Gran

PDMT ble formelt opprettet gjennom kongelig resolusjon av 19. desember 2003 og etableres gjennom sammenslåing av de tidligere særorganene Politiets datatjeneste og Politiets materielltjeneste.

PDMT er direkte underlagt Politidirektoratet.

Hovedmål
PDMT skal være et nasjonalt kompetanse- og servicesenter som skal levere IKT-tjenester og sikre effektive vare- og tjenesteanskaffelser i politiet. Virksomheten skal også tilby tilsvarende tjenester til andre samarbeidende aktører. Videre skal virksomheten være en effektiv organisasjon som skal understøtte politietatens prioriterte hovedmålsetning om å bekjempe kriminalitet.

Virksomheten skal innenfor den ordinære budsjettrammen sørge for kostnadseffektive og kvalitetsmessige tjenesteleveranser innenfor de fire hovedvirksomhetsområdene: IKT, Materiell, Kontrakter og Bygg og Eiendomsforvaltning.

Organisasjonen
Virksomheten har ca 160 ansatte og er lokalisert på Jaren på Hadeland og på Majorstua i Oslo. I tilegg har virksomheten regionskontorer i Tromsø, Bodø, Trondheim, Bergen og Kristiansand.

Nettside: www.pdmt.politiet.no

28.02.2013* Nedlagt via splittelse

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.