Politihøgskolen

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser oversikt over lokale avdelinger/satellitter.

Fra Til Navn Kommune Kommentar
1.1.1997 Politihøgskolen avdeling Bodø 1804 Bodø Politihøgskolen si avdeling i Bodø ligger på Mørkved, ca. 8 km øst for Bodø sentrum. Avdelingen i Bodø er ein liten høgskole som pr. 2019 har ca. 240 studieplassar fordelt på fyrste og tredje studieår..
______________________________________________________________
1.9.2009 Politihøgskolens utdanningssenter Kongsvinger 402 Kongsvinger Fra høsten 2009 vil Politihøgskolen sitt utdanningssenter på Kongsvinger ta imot opp til 150 førsteårsstudenter.

Politihøgskolens utdanningssenter på Kongsvinger henvender seg videre spesielt til justissektoren med politiet og direktoratene som største brukere.

Senteret var tidligere ei jord- og skogbruksskole. Nå er gården et moderne utdanningssenter, der PHS arrangerer politioperative kurs for studentar og politietaten. Senteret huser mye av den tyngre operative treningen innenfor Politiet, og det vert òg brukt til trening av politihunder.
ORGNR: 979 672 500
______________________________________________________________
1.1.2010 Politihøgskolen avdeling Stavern 709 Larvik Avdeling Stavern sitt første oppstartsår for Politihøgskolen var 2010. Da startet skolen med 6 klasser. I 2012 kom studentene tilbake og startet sitt 3 år. Fra da av har skolen hatt 12 klasser fordelt på første og tredje studieår og til sammen 336 studenter.
--------------------------------------------------
Fredriksvern Verft ligger midt i Stavern. Frem til 2002 var det Luftforsvaret Skoler Stavern (LSS) som hadde sitt virke på verftet. Befal-, sanitet-, sjåfør- og MP-utdanningene har ligget her. Etter 2002 har Justissektorens kurs- og øvingssenter (JKØ) brukt store deler av Fredriksvern Verft som kurs- og øvingsområde, og fra 2004 har også Utrykningspolitiet (UP) hatt sin hovedbase i de gamle forlegningene på verftet. JKØ henvender seg spesielt til justissektoren med politiet og direktoratene som største brukere, men også andre offentlige etater og samarbeidspartnere ønskes velkomne. Vestfold Sivilforsvarsdistrikt og Sjøredningsskolen holder også til her.