FORVALTNINGSDATABASEN

Økonomiseksjonen

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1982* Ny via utskilling

Navn: Økonomikontoret
Kort navn: Øk. Ktr..
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Kontor
Lokalisering: 301 Oslo
Utskilt fra:

01.01.2000* Vertikal flytting (omdannelse)

(Enheten har endret tilknytingsform og/eller administrativt nivå.)
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon

01.01.2007* Navneendring

Navn: Økonomiseksjonen
Kort navn: ØS

Hovedarbeidsområde:Generelle økonomisaker, samordning av budsjettarbeidet i departementet, kontorbudsjett og regnskapssaker
Kilde: www.regjeringen.no, KKD

01.01.2016* Navneendring

Navn: AD2
Kort navn: AD2

Seksjonen har ansvaret for samordning av statsbudsjettet og statsrekneskapen og departementet sitt administrasjonsbudsjett, utvikling og vedlikehald av styringsdokument innanfor budsjett og rekneskap, fortløpande økonomiforvaltning og rekneskap, og regelverk knytt til budsjett- og økonomiforvaltning. Seksjonen har òg systemansvar for verksemdplanlegging og internkontroll med risikovurdering, og for anskaffingar. Seksjonen koordinerer saker til høyring og departementforelegging. Det inneber utarbeiding av utkast til regjeringsnotat og andre samordningsoppgåver på tvers av avdelingane. Seksjonen skal dessutan initiere og delta i utviklingsarbeid og skal bistå med rådgjeving på sine fagområde i departementet.
Kilde: www.regjeringen.no

01.01.2018* Navneendring

Navn: Økonomiseksjonen
Kort navn: AD2

Seksjonen har ansvaret for samordning av arbeidet med statsbudsjettet og statsrekneskapen. I tillegg har seksjonen ansvar for interne økonomisystem, internbudsjettet i departementet, utvikling og vedlikehald av styringsdokument på økonomiområdet, økonomiforvalting og rekneskap, og regelverk knytt til budsjett- og økonomiforvalting. Seksjonen har òg ansvar for internkontroll med risikovurdering, og for offentlege innkjøp.
Kilde: regjeringen.no, januar 2019

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.