FORVALTNINGSDATABASEN

Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Forskningsråd

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

18.10.1946 Nyopprettelse

Navn: Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Forskningsråd
Kort navn: NTNF
Tilknytningsform: Forvaltningsorgan med særskilte fullmakter
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 04 Næringsøkonomiske formål
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 301 Oslo

Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Forskningsråd (NTNF) ble opprettet som en selvstendig institusjon ved stortingsbeslutning 10.7.1946.

Finansieringen har skjedd ved statlige bevilgninger, herunder tippemidler, og ved bevilgninger fra industrien. NTNF har opprettet en rekke institutterknyttet til rådet, f.eks. Institutt for atomenergi, Kontoret for byggforskning, Sentralinstituttet for industriell forskning og Skipsteknisk forskningsinstitutt. Det har også vært nedsatt en rekke utvalg med representanter fra næringslivet og forskningen for å løse større oppgaver, f.eks. Atomutvalget, Komité for materialteknisk forskning, Litteraturutvalget og Utvalg for matematikkmaskiner.

Kilde: arkivportalen.no

01.04.1990 Består via innlemming

Innlemmede enheter:

I forbindelse med innlemmingen av BFF overtok NTNF ansvaret for forskning for teknologispredning til små og mellomstore bedrifter

31.12.1992 Nedlagt via sammenslåing

Saksgang og dokumenter for denne endringen:
Sammenslått inn i:

Jfr. NOU 1991: 24 'Organisering for helhet og mangfold i norsk forskning', St.meld.nr.43 (1991-92) og Innst.S.nr.231 (1991-92).

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.