FORVALTNINGSDATABASEN

Norgesuniversitetet

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2004 Ny via omorganisering

Navn: Norgesuniversitetet
Kort navn: NO
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 09 Utdanning
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 1902 Tromsø

Om Norgesuniversitetet (NO)

Sentralorganet for fleksibel læring i høyere utdanning (SOFF) ble fra 1.1.2004 slått sammen med Norgesuniversitetet - et samarbeidsprosjekt mellom 8 hovedorganisasjoner i arbeidslivet, Universitets- og høgskolerådet og Nettverket for private høgskoler. Den nye organisasjonen får navnet Norgesuniversitetet, med hovedkontor i Tromsø.
Det nye Norgesuniversitetet er et såkalt § 18-organ (etter Universitets- og høgskoleloven) under UFD.Norgesuniversitetet skal fremme utvikling av fleksibel og livslang læring, samt kunnskapsgenerering, kunnskapsspredning og informasjon om slike tilbud. Norgesuniversitetet skal også arbeide for å styrke og utvikle nettverk og samarbeid mellom høyere utdanning og arbeids- og samfunnslivet.Norgesuniversitetet er således et nasjonalt organ under UFD styrt av partene i arbeidslivet, private og offentlige høyere utdanningsinstitusjoner og studentorganisasjonene.For 2004 har UFD foreslått å videreføre bevilgningene for de to organisasjonene som inngår i Norgesuniversitetet, slik at det samlede budsjettet av for 2004 blir 21 millioner kroner.

Virksomheten er Kunnskapsdepartementets organ for å fremme IKT-støttet og fleksibel utdanning, og samarbeid med arbeidslivet.

Internett: www.nuv.no / norgesuniversitetet.no

31.12.2017 Nedlagt via innlemming

(Enheten ble nedlagt fordi den ble innlemmet i en allerede eksisterende enhet.)
Enheten ble innlemmet i:

1. januar 2018 ble Senter for internasjonalisering av utdanning (SIU), Norgesuniversitetet og Program for kunstnerisk utviklingsarbeid (PKU) slått sammen til én virksomhet.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.