FORVALTNINGSDATABASEN

Norge.no

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2005 Ny via omorganisering

Navn: Norge.no
Kort navn: Norge.no
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 01 Alminnelig offentlig tjenesteyting
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 1419 Leikanger
Saksgang og dokumenter for denne endringen:
Relaterte enheter:

NB: Etablert som egen virksomhet fra 1.1.2005; tidligere var dette et prøveprosjekt.

Bakgrunn:
Internettportalen www.norge.no ble lansert 24. januar 2000, etter at Regjeringen og styret i Kommunenes Sentralforbund (KS) hadde besluttet at det skulle etableres en felles inngang til all offentlig informasjon på Internett. Tjenesten skal bidra til at forvaltningen framstår som helhetlig. Både borgerne og forvaltningen er målgrupper for tjenesten. Fylkesmannen har hatt ansvar for den daglige driften og utviklingen av portalen. Det foreslås at ansvaret for tjenesten overføres fra fylkesmannen og at tjenesten organiseres som egen virksomhet fra 01.01.2005. Hensikten med utskillelsen er å styrke pådriver- og utviklingsrollen til norge.no og gi virksomheten en sterkere koordinerende rolle innenfor portal- og tjenesteutvikling i offentlig sektor.

1. januar 2002 ble Opplysningstjenesten i staten (tidligere Statens informasjonstjeneste) samlokalisert med redaksjonen i www.norge.no. Disse to tidligere instansene utgjør i dag den offentlige informasjonstjenesten Norge.no.

Fra 1. januar 2005 ble Norge.no en egen virksomhet underlagt Moderniseringsdepartementet

Nettside: www.norge.no

31.12.2007 Nedlagt via omorganisering

(Enheten ble nedlagt som følge av omorganisering.)
Saksgang og dokumenter for denne endringen:

Norge.no går fra fra 1. januar 2008 sammen med Statskonsult og E-handelssekretariatet til ny virksomhet: Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI)
E-handelssekretariatet ble etablert i 2005, som en del av departementet, men med tilhold i Statens forvaltningstjeneste (senere Departementenes servicesenter (DSS)), og var en videreføring av sekretariatsfunksjonen for Program for elektronisk handel i det offentlige (Ehandelsprogrammet) som ble gjennomført i perioden 1999-2004.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.