FORVALTNINGSDATABASEN

Digitaliseringsdirektoratet

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2008 Ny via omorganisering

Navn: Direktoratet for forvaltning og IKT
Kort navn: DIFI
Tilknytningsform: Sentraladministrative organ (direktorat m.m.)
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 01 Alminnelig offentlig tjenesteyting
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 301 Oslo
Saksgang og dokumenter for denne endringen:
Relaterte enheter:

Direktoratet er opprettet fra 1. januar 2008 og består av tidligere Statskonsult, Norge.no og E-handelssekretariatet. Det er også overført enkelte oppgaver og stillinger fra Fornyings- og administrasjonsdepartementet. DIFI har ansatte både i Oslo og Leikanger.

E-handelssekretariatet ble etablert i 2005, som en del av departementet, men med tilhold i Statens forvaltningstjeneste (senere Departementenes servicesenter (DSS)), og var en videreføring av sekretariatsfunksjonen for Program for elektronisk handel i det offentlige (Ehandelsprogrammet) som ble gjennomført i perioden 1999-2004.
Nettside: www.difi.no

--------------------------------------------

Ved behandlingen av St.prp. nr. 69 (2006-2007) Tilleggsbevilgninger og omprioriteringer i statsbudsjettet, jf. Innst.S. nr. 230 (2006-2007), ga Stortinget tilslutning til at Statskonsult AS skulle avvikles fra 1. juli 2007 og at en interimsorganisasjon for et nytt forvaltningsdirektorat skulle opprettes fra samme dato. Interimsorganisasjonen er etablert som et ordinært forvaltningsorgan under Fornyings- og administrasjonsdepartementet. Statskonsult AS ble innlemmet i sin helhet i forvaltningsorganet gjennom en virksomhetsoverdragelse.
Regnskapsavslutningen for Statskonsult AS pr. 30. september 2007, viser at kontantinnbetalingen til statskassen utgjør 47,1 mill. kroner og det foreslås at beløpet inntektsføres under kap. 4520 post 96.
(Kilde: St.prp.nr.6 )2007-2008))

01.01.2010 Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)

01.01.2014 Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)

01.01.2016* Består via omorganisering

Difi etablerte samordningsenheten «Statens innkjøpssenter» fra 1. januar 2016.
Innkjøpsordningen vil omfatte cirka 10 årsverk og være tilknyttet Difi. Ordningen vil bli finansiert innenfor eksisterende rammer gjennom rammeoverføringer fra departementene. Enheten opprettes for fire år og skal evalueres i løpet av denne perioden før det tas endelig stilling til videre drift, form og finansiering.

Ordningen gjelder alle sivile virksomheter som tilhører statlig forvaltning, forstått som alle virksomheter som omfattes av staten som juridisk person. Disse er typisk registrert i Statens tjenestemannsregister (SST). Virksomheter som tilhører Forsvaret vil kunne slutte seg til ordningen på frivillig grunnlag, men deltakelse er ikke obligatorisk for Forsvarets militære eller sivile enheter.

Kilder:
- www.anskaffelser.no/statens-innkjopssenter
- www.regjeringen.no/no/dokumenter/samordning-av-statlige-innkjop---etablering-av-statens-innkjopssenter/id2460139/

01.01.2020 Består via omorganisering

Saksgang og dokumenter for denne endringen:

Altinn, deler av fagmiljøet for informasjonsforvaltning i Brønnøysundregistrene og Direktoratet for forvaltning og ikt (Difi) vert samla i eit nytt Digitaliseringsdirektorat frå 1.1.2020.

Digitaliseringsdirektoratet skal vere regjeringa sitt fremste verktøy for raskare og meir samordna digitalisering av offentleg sektor. Digitaliseringsdirektoratet vil ha Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) som overordna fagdepartement. Det nye direktoratet samlar òg fellesløysningane i Difi og Altinn under ei felles leiing.

Endringa inneber at Digitaliseringsdirektoratet vert den nye forvaltaren av Altinn-samarbeidet, og at inngåtte samarbeidsavtalar med tenesteeigarar i samarbeidet vert overført frå Brønnøysundregistrene til Digitaliseringsdirektoratet.

Det nye direktoratet vil ha både staten, kommunane, næringsdrivande og frivilleg sektor som målgrupper. Etableringa av Digitaliseringsdirektoratet vil ikkje innebere geografisk flytting av tilsette eller kontorstader. Direktoratet vil ha kontor i Brønnøysund, Leikanger og Oslo.

Tre avdelinger i Difi vert flytta til DFØ i 2020
Frå 1. januar 2020 vert avdeling for ledelse og avdeling for utgreiing og analyse i Difi overført til Direktoratet for økonomistyring, som endrar navn frå same dato til Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ). Frå 1.9.2020 vert òg avdeling for offentlege anskaffingar overført fra Digitaliseringsdirektoratet til DFØ. Frå 1.9.2020 vil Digitaliseringsdirektoratet ha om lag 300 tilsette fordelt på våre kontor i Brønnøysund, Leikanger og Oslo.

Kilder:
- Regjeringa si pressemelding frå 14. mars 2019.(https://www.regjeringen.no/aktuelt/samler-digitaliseringsinnsatsen-i-ett-direktorat/id2632365)
- Nyhetssak, Difi, Publisert: 04. des 2019, Sist endra: 02. jan 2020: Slik blir Digitaliseringsdirektoratet (https://www.difi.no/nyhet/2019/12/slik-blir-digitaliseringsdirektoratet)

01.01.2020 Navneendring

Navn: Digitaliseringsdirektoratet
Kort navn: Digitaliseringsdirektoratet
Saksgang og dokumenter for denne endringen:

01.09.2020 Består via omorganisering

Frå 1.9.2020 vert avdeling for offentlege anskaffingar overført fra Digitaliseringsdirektoratet til DFØ.

Tidlegare vart frå 1. januar 2020 avdeling for ledelse og avdeling for utgreiing og analyse i Difi overført til Direktoratet for økonomistyring, som endra navn frå same dato til Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ).

Frå 1.9.2020 vil Digitaliseringsdirektoratet ha om lag 300 tilsette fordelt på kontor i Brønnøysund, Leikanger og Oslo

Kjelde: digdir.no

01.01.2024 Horisontal flytting

(Enheten har endret overordnet.)

Virksomheten overføres fra Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) til Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet (DFD) i forbindelse med opprettelsen av DFD.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.

Vis alle endringer av overordnet.