FORVALTNINGSDATABASEN

Avdeling for sikkerhetspolitikk og operasjoner FD II

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1988* Ny via omorganisering

Navn: Sikkerhetspolitisk avdeling
Kort navn: Sikkerh.pol. avd.
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Avdeling
Overordnet: Forsvarsdepartementet
Lokalisering: 301 Oslo

I 1988 ble Sikkerhetspolitisk kontor og NATO-planleggingssekretariatet tatt ut av Plan- og budsjettavdelingen og plassert inn under en ny avdeling i Forsvarsdepartementet som to nye kontor; 1. og 2. sikkerhetspolitiske kontor. I denne prosessen forsvant også Utdannings- og øvingskontoret. Dets fagsaker ble nå lagt til 2. sikkerhetspolitiske kontor.


Kilde: Ole Kolsrud: Rekonstruksjon og reform. Regjeringskontorene 1945-2005. Riksarkivarens skriftserie 30. Universitetsforlaget 2008, s. 136

01.01.2004* Navneendring

Navn: Avdeling for sikkerhetspolitikk (FD II)
Kort navn: FD II

01.01.2004* Består via omorganisering

Avdeling for sikkerhetspolitikk har ansvaret for håndteringen av sikkerhetspolitiske spørsmål, samt for departementets internasjonale virksomhet og relasjoner på det sikkerhetspolitiske området.

Dette innebærer blant annet ansvar for å utvikle nasjonale sikkerhetskonsepter, samt analysere sikkerhetspolitiske trender og trusselbildet. Videre skal avdelingen utvikle og koordinere FDs politikk vedrørende bilaterale, regionale og internasjonale sikkerhetspolitiske spørsmål, samt utvikle forsvarssamarbeid med allierte og partnerland. Avdelingen ivaretar og koordinerer også Norges forsvarspolitiske relasjoner til NATO, EU, FN og OSSE. Avdelingen har videre ansvar for å organisere, lede og koordinere krise- og episodehåndtering samt ivareta juridiske spørsmål innenfor internasjonal og militær rett i FD og for sektoren som helhet.

01.01.2017* Navneendring

Navn: Avdeling for sikkerhetspolitikk og operasjoner FD II
Kort navn: FD II

Avdeling for sikkerhetspolitikk og operasjoner har ansvaret for håndteringen av sikkerhetspolitiske spørsmål, samt for departementets internasjonale virksomhet og relasjoner på det sikkerhetspolitiske området.
Kilde: regjeringen.no

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.