FORVALTNINGSDATABASEN

Norsas AS, Norsk kompetansesenter for avfall og gjenvinning

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.08.1988* Nyopprettelse

Navn: Norsk kompetansesenter for avfall og gjenvinning (NORSAS)
Kort navn: NORSAS AS
Tilknytningsform: Statsaksjeselskap (deleigd; majoritet)
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 05 Miljøvern
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 301 Oslo

I august 1988 ble Norsk kompetansesenter for avfall og gjenvinning (NORSAS) etablert i samsvar med vedtak fra budsjettproposisjonen fra 1987. Selskapet fikk det administrative ansvar for det samlede system for spesialavfallshåndteringen.Norsas eies av Miljøverdepartementet (51%), Næringslivets Hovedorganisasjon (23,5%), Kommunenes Sentralforbund (23,5%) og Handels- og servicenæringens Hovedorganisasjon (2%).

Internett: www.norsas.no

01.01.1994* Navneendring

Navn: Norsas AS, Norsk kompetansesenter for avfall og gjenvinning
Kort navn: Norsas AS

I 1994 fikk selskapet utvidet sitt arbeidsområde til å gjelde hele avfallsfeltet, og navnet ble endret til Norsas AS, Norsk kompetansesenter for avfall og gjenvinning.

29.09.2000 Horisontal – og vertikal flytting

(Enheten rapporterer til ny overordnet og samtidig endrer tilknytingsform og/eller administrativt nivå.)
Tilknytningsform: Privat sektor (marked)
Administrativt nivå: Høyeste nivå

Statens eierandel på 52 pst. av aksjene i selskapet Norsk kompetansesenter for avfall og gjenvinning (Norsas) ble avtalt solgt til private interesser den 29.09.2000. Etter Stortingets samtykke til overdragelsen gjennom behandlingen av St.prp. nr. 1 (2000-2001), ble statens andel av salgssummen, 2,549 mill. kroner overført til Miljøverndepartementets konto den 05.01.2001.Kilde: St.prp.nr.84 2000-2001.Bakgrunnen for dette var den sterke utviklingen på avfallsfeltet de senere årene, og at Norsas AS i stor grad hadde utført de oppgavene de var tiltenkt ved opprettelsen. Gjennom en rekke nye virkemidler og tiltak hadde det både for spesialavfall og annet avfall blitt etablert nye anlegg, ny infrastruktur, nye organisasjoner og omfattende kompetanse i næringslivet og i kommunene. Aktørene på avfallsfeltet burde derfor i fremtiden hovedsakelig selv finansiere og organisere informasjon og kompetanse på området, jf. kap. 1442 post 70 og kap. 4442 post 90.
Norsas er pr 2002 et heleiet datterselskap av (http://www.interconsult.com/)Interconsult ASA

29.09.2000* Nedlagt med utskriving

(Enheten ble utskrevet (fra databasen). Enheten eksisterer etter dette tidspunktet, men endring i tilknytingsform er utenfor de tilknytingsformer kartleggingen (databasen) omfattar.)

Skrives ut i forbindelse med privatiseringen.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.