FORVALTNINGSDATABASEN

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2014 Ny via sammenslåing

Navn: Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
Kort navn: NMBU
Tilknytningsform: Forvaltningsorgan med særskilte fullmakter
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 09 Utdanning
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 214 Ås

Fra 1. januar 2014 er Norges veterinærhøgskole og Universitetet for miljø- og biovitenskap slått sammen til Norges miljø- og biovitenskapelige universitet – NMBU.

Det ble besluttet av Kongen i statsråd fredag 21. juni 2013. Dermed har regjeringen sluttført prosessen som startet med stortingsvedtaket i 2009 om å slå sammen den vitenskapelige høgskolen og universitetet på Ås til et nytt universitet.

NMBU vil være den eneste institusjonen i Norge som tilbyr profesjonsutdanning for veterinærer. Dette gjenspeiles i navnet. NMBUs tradisjoner innen biovitenskap er svært lange, det samme gjelder innen fagområdene økonomi og teknologi. NMBU vil ha nærmere 900 sivilingeniørstudenter. Det nye universitetet vil ha Europas eldste landskapsarkitekturutdanning.

Tre fakulteter
NMBU vil bestå av tre fakulteter: Fakultet for veterinærmedisin og biovitenskap, Fakultet for miljøvitenskap og teknologi og Fakultet for samfunnsvitenskap.

To campus fra 2014-2019

- Campus Adamstuen
- Campus Ås

Fra 2019 – Campus Ås

01.01.2021* Består via omorganisering

Lokalisering: 3021 Ås

NMBU Veterinærhøgskolen flytter fra Adamstuen i Oslo til Ås våren 2021. Dyresykehuset åpner allerede 4. januar 2021 i den nye veterinærbygningen.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.