FORVALTNINGSDATABASEN

Avdeling for personellpolitikk, kompetanse, integritet og felles juridiske tjenester (FD V)

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2014* Ny via splittelse

Navn: Avdeling for kompetanse og felles juridiske tjenester (FD V)
Kort navn: FD V
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Avdeling
Overordnet: Forsvarsdepartementet
Lokalisering: 301 Oslo
Nedlagt enhet som følge av splittelse:

01.01.2017* Navneendring

Navn: Avdeling for personellpolitikk, kompetanse og felles juridiske tjenester (FD V)
Kort navn: FD V

01.01.2020* Navneendring

Navn: Avdeling for personellpolitikk, kompetanse, integritet og felles juridiske tjenester (FD V)
Kort navn: FD V

Oppgaver (kilde: regjeringen.no)
Avdelingen har ansvaret for strategisk HR i sektoren, personell- og kompetansepolitikk i sektoren og felles juridiske tjenester. Den er forsvarsministerens og forsvarssjefens strategiske rådgiver på området.

Avdelingen leder en meget omfattende kompetansereform som skal sikre at forsvarssektoren blir en moderne og ledende kompetanseorganisasjon, som setter mennesket og dets kompetanse i sentrum. Avdelingen har ansvaret for å utrede personellordninger, inkludert befalsordningen, herunder innføring av spesialistkorps etter NATO standard, lønns- og incentivsystemer, vurdere familiepolitiske tiltak og sette fokus på strategisk kompetanseledelse i hele sektoren. Avdelingen har også ansvaret for å legge til rette for innføring av verneplikt for begge kjønn og vurdere forsvarets utdanningsstruktur.

Avdelingen har videre overordnet arbeidsgiveransvar for forsvarssektoren, ansvaret for utøvelse av gjeldende regelverk og politikk på HR-området i sektoren, styring av sektorens etater innen fagområdet og bidrag til utvikling av ny policy og politikk på strategisk nivå. Avdelingen ivaretar de felles juridiske tjenester for Forsvarsdepartementet og Forsvarsstaben på forvaltningsområdet, herunder juridisk rådgivning, sikring av juridiske prosesser i forsvarssektoren og utvikling og modernisering av lov- og forskriftsverk for å understøtte forsvarspolitikken.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.