FORVALTNINGSDATABASEN

Høgskolen i Buskerud og Vestfold

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2014 Ny via sammenslåing

Navn: Høgskolen i Buskerud og Vestfold
Kort navn: HVB
Tilknytningsform: Forvaltningsorgan med særskilte fullmakter
COFOG: 09 Utdanning
Tilhører gruppe : Statlige høgskoler
Type enhet: Enhet som inngår i etat eller gruppe
Lokalisering: 604 Kongsberg

Høgskolen i Buskerud og Vestfold (forkortet HBV) er en norsk statlig høyskole som ble etablert 1. januar 2014. Den ble opprettet gjennom en sammenslåing av Høgskolen i Buskerud (HiBu) og Høgskolen i Vestfold (HiVe). Høgskolen har campus i Drammen, Hønefoss, Kongsberg og Horten og er Norges nest største statlige høyskole målt i antall studenter.

Søknaden om fusjon av Høgskolen i Buskerud og Høgskolen i Vestfold ble overlevert Kunnskapsdepartementet 20. september 2012, etter at styrene ved begge høyskolene 27. august samme år ble enige om å anbefale at institusjonene slår seg sammen til én ny høyskole. Den nye høyskolen har som ambisjon å utvikle seg til et profesjons- og arbeidslivsrettet universitet, og de store profesjonsutdanningene skal fortsatt tilbys i både Buskerud og Vestfold.

Høgskolen i Buskerud og Vestfold har fire fakulteter:
- Fakultet for humaniora og utdanningsvitenskap

- Fakultet for helsevitenskap

- Fakultet for teknologi og maritime fag
- Handelshøyskolen og fakultet for samfunnsvitenskap

Kilder: Wikipedia (no.wikipedia.org/wiki/H%C3%B8gskolen_i_Buskerud_og_Vestfold), Høgskolen i Buskerud og Vestfold - www.hbv.no

31.12.2015 Nedlagt via sammenslåing

Saksgang og dokumenter for denne endringen:
Sammenslått inn i:

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark.
Virksomheten har forretningsadresse i Porsgrunn og postadresse i Kongsberg.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.