FORVALTNINGSDATABASEN

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring OK stat

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.09.2013* Nyopprettelse

Navn: Opplæringskontoret for statlige virksomheter i Oslo og Akershus
Kort navn: OK stat
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
COFOG: 09 Utdanning
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 301 Oslo

Om OK stat
Opplæringskontoret for statlige virksomheter i Oslo og Akershus (OK stat) jobber for å skaffe lærlingplasser i statlige virksomheter i Oslo og Akershus. Statlige virksomheter kan være departementer, direktorater og andre større statlige virksomheter i Oslo og Akershus. De fleste læreplassene vil være i kontor- og administrasjonsfaget og IKT-servicefaget. I tillegg har OK stat søkt om godkjenning for sikkerhetsfaget og dataelektronikerfaget.

Det har gjennom flere år vært rettet en innsats for å øke antallet lærlinger i statsforvaltningen. Innsatsen har imidlertid ikke gitt de ønskede resultater. Antallet lærlinger har vært stabilt i hele perioden. For å intensivere arbeidet og i større grad forplikte statlige virksomheter i arbeidet med å øke antallet lærlinger ble det derfor høsten 2013 etablert et eget opplæringskontor for statlige virksomheter i Oslo og Akershus. Opplæringskontoret representerer et virkemiddel for å nå målet i samfunnskontrakten om å øke antallet lærlinger med 20 prosent innen utgangen av 2015.

OK stat skal gi sine virksomheter støtte og service i arbeidet med å tilrettelegge for flere lærlinger. Opplæringskontoret vil få en viktig rolle i oppfølging av lærling og lærebedrift. Videre å etablere kontakt med skoler og markedsføre staten som en attraktiv lærebedrift. Ved siden av å ha en tydelig rolle i oppfølging av lærling og lærebedrift, er det en viktig oppgave for OK stat å sikre at opplæringen blir gitt i samsvar med læreplanen. OK stat overtar de administrative oppgavene knyttet til læreforhold slik at den enkelte virksomhet fokuserer på å tilrettelegge for en best mulig opplæring.

Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet og Kunnskapsdepartementet står bak opprettelsen av kontoret. Tiltaket er i første omgang et pilotprosjekt med varighet ut 2015.

Kilder: Nettsidene til OK stat (http://www.okstat.no/hvem-er-vi/), Pressemelding 29.08.2013 FAD: Opplæringskontor skal gi flere statlige lærlingplasser (https://www.regjeringen.no/nb/aktuelt/opplaringskontor-skal-gi-flere-statlige-/id734695/)

01.01.2014* Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)

01.01.2017 Flytting inn i eller ut av etat/gruppe

(Enheten flytter inn i eller ut av en etat, gruppe under etat eller gruppe under departement.)
Type enhet: Enhet som inngår i etat eller gruppe
Saksgang og dokumenter for denne endringen:

Opplæringskontoret OK stat ble fra 1. januar 2017 tilknyttet Difi som en fast ordning. Driften av opplæringskontoret er basert på en delt finansiering der virksomhetene som er medlem av OK stat skal bidra til finansiering av kontoret.
Jf. Prop. 20 S (2018–2019) Endringer i statsbudsjettet 2018 under Kommunal- og moderniseringsdepartementet

01.01.2017* Navneendring

Navn: Direktoratet for forvaltning og IKT OK stat
Kort navn: Difi OK stat

01.01.2020* Består via omorganisering

For å imøtekomme behovet for flere læreplasser, utvides OK stat med to personressurser, som skal ha de nordligste fylkene som sitt ansvarsområde. Disse får sitt arbeidssted i Harstad. Satsingen vil innledningsvis ha særlig oppmerksomhet på sikkerhetsfaget og byggdrifterfaget.

01.01.2020 Navneendring

Navn: Direktoratet for forvaltning og økonomistyring OK stat
Kort navn: DFØ OK stat
Saksgang og dokumenter for denne endringen:

01.01.2020 Horisontal flytting

(Enheten har endret overordnet.)
Saksgang og dokumenter for denne endringen:

Overføres 1.1.2020 til Direktoratet for økonomistyring, som endrer navn fra samme dato til Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ).

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.

Vis alle endringer av overordnet.