FORVALTNINGSDATABASEN

Miljøseksjonen

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2014* Ny via sammenslåing

Navn: Miljøseksjonen
Kort navn: Miljøseksjonen
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Lokalisering: 301 Oslo

Ved regjeringsskiftet høsten 2013 ble Kyst- og miljøavdelingen i det tidligere Fiskeri- og kystdepartementet flyttet til Samferdselsdepartementet. Det ble i den forbindelse opprettet en ny miljøseksjon ved å slå sammen eksisterende miljøseksjoner i hhv. Strategi-, miljø- og administrasjonsavdelingen og Kyst- og miljøavdelingen.

Oppgaver:
Ansvarlig for departementets arbeid med miljøspørsmål, deriblant virkemiddelbruk overfor miljøproblemer i samferdselssektoren. Miljøseksjonen koordinerer departementets arbeid med universell utforming. Seksjonen har videre ansvar for klimatilpasning, avgiftspolitiske saker spesielt knyttet til miljø- og transportavgifter og internasjonale miljøsaker.
Kilde: regjeringen.no (februar 2015)

01.01.2022* Horisontal flytting

(Enheten har endret overordnet.)

Seksjonen overført fra Kyst- og miljøavdelingen til Bane- og planavdelingen i oktober 2021. Endringen henger sammen med at ansvaret for kystforvaltning flyttes fra samferdselsministeren til fiskeri- og havministeren. Overføringen innebærer at styringen av Kyst- og miljøavdelingen flyttes fra Samferdselsdepartementet til Nærings- og fiskeridepartementet, med unntak av de delene av avdelingen som har ansvaret for koordineringen av Samferdselsdepartementets arbeid med miljø- og klimaspørsmål.

Ansvaret overføres allerede i oktober 2021, men det tas sikte på at endringene i departementsstrukturen formelt blir gjennomført med virkning fra 1. januar 2022.

Kilde: pressemelding 22.10.2021, regjeringen.no
https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/fiskeri-og-havministeren-far-storre-ansvar-for-hav-kyst-og-maritim-politikk/id2879081/
___________________

Oppgaver:
Ansvarlig for å koordinere departementets arbeid med miljø- og klimaspørsmål, deriblant virkemiddelbruk overfor miljø- og klimaproblemer i samferdselssektoren. Miljøseksjonen koordinerer departementets arbeid med universell utforming. Seksjonen har videre ansvar for klimatilpasning, avgiftspolitiske saker spesielt knyttet til miljø- og transportavgifter og internasjonale miljøsaker.
Kilde: regjeringen.no

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.