FORVALTNINGSDATABASEN

Togmateriell AS

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.09.2016* Ny via omorganisering

Navn: Togmateriell AS
Kort navn: Togmateriell AS
Tilknytningsform: Heleide statsaksjeselskap
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 04 Næringsøkonomiske formål
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 301 Oslo
Saksgang og dokumenter for denne endringen:
Relaterte enheter:

Som en del av jernbanereformen skilles i løpet av første tertial 2017 rullende togmateriell, togvedlikehold og billetteringsfunksjonen ut av NSB til egne statseide selskaper som leverer tjenester til alle togoperatører.

Togmateriell AS
Selskapet Togmateriell AS etableres for å sikre operatørene av persontogtjenester i Norge lik tilgang til persontogmateriell i forbindelse med at det blir konkurranse om togtilbudet. Togmateriell AS vil overta Materiellselskapet AS som i dag eies av NSB, og vil fremover anskaffe, eie og forvalte togmateriell med utgangspunkt i behov konkretisert av staten ved Jernbanedirektoratet. Togoperatørene skal gis tilgang til togmateriell på konkurransenøytrale vilkår innenfor rammer fastsatt av staten ved Jernbanedirektoratet.

28.12.2017* Nedlagt

(Rein nedleggelse.)
Relasjoner:

Som følge av jernbanereformen ble selskapene Norske Tog AS, Entur AS og Mantena AS skilt ut fra NSB-konsernet. Eierskap til selskapene ble i slutten av 2017 lagt direkte inn under Samferdselsdepartementet.

Togmateriell AS, Reiseplan og billett AS og Togvedlikehold AS ble etablert som holdingselskap i 2016 for å overta datterselskap som ble skilt ut fra NSB-konsernet. Holdingselskapene ble formelt avviklet i 2018.
Kilde: Meld.St.3 Statsrekneskapen 2017

TOGMATERIELL AS med organisasjonsnummer 918 112 006 ble slettet 28.12.2017 fra Enhetsregisteret.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.