FORVALTNINGSDATABASEN

Politiets nasjonale beredskapssenter

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.09.2020* Nyopprettelse

Navn: Politiets nasjonale beredskapssenter
Kort navn: Politiets nasjonale beredskapssenter
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
Overordnet: Politidirektoratet
Tilhører gruppe : Politiets Fellestjenester
Type enhet: Enhet som inngår i etat eller gruppe
Lokalisering: 3020 Follo

Drift og forvaltning
Politiets Fellestjenester (PFT) skal ha ansvaret for forvaltning, teknisk drift og service av PNB. PFT vil ha en driftsavdeling på stedet med egne ansatte. Eksterne leverandører vil levere tjenester som kantine, renhold, teknisk drift, vaktmester, drift av utomhus og renovasjon.

Politiets nasjonale beredskapsressurser (NB) består av Beredskapstroppen, Krise- og gisselforhandlertjenesten, Helikoptertjenesten og Bombetjenesten. Disse enhetene lokaliseres ved Politiets nasjonale beredskapssenter. De nasjonale beredskapsressursene er politiets spisskompetanse for å avverge og håndtere terrorhendelser og organisert og alvorlig kriminalitet.

NB skal bistå i særlige farlige og kompliserte hendelser. De bistår også med råd til taktisk, operasjonelt og strategisk nivå i politidistriktet.

De nasjonale beredskapsressursene er i det daglige underlagt politimesteren i Oslo politidistrikt og yter nasjonal bistand etter nærmere retningslinjer fra Politidirektoratet. I oppdrag er de nasjonale beredskapsressursene underlagt den stedlige politimester.

Kilde: politiet.no
https://www.politiet.no/om/organisasjonen/politidistrikter/oslo/beredskapssenteret/



Senteret på Taraldrud ble offisielt åpnet av statsminister Erna Solberg 31.5.2021.
(https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/apningen-av-politiets-nasjonale-beredskapssenter/id2856196/)

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.