FORVALTNINGSDATABASEN

Barne-, ungdoms-, og familieforvaltningen (BUFA)

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1998 Ny via omorganisering

Navn: Statens ungdoms- og adopsjonskontor (SUAK)
Kort navn: SUAK
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 10 Sosial beskyttelse
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 301 Oslo
Relaterte enheter:
  • Statens adopsjonskontor
  • Atlantis Ungdomsutveksling - EU-avdelinga
  • Sekretariatet for Fordelingsutvalget for ungdomsmidlene

SUAK - Statens ungdoms- og adopsjonskontor ble opprettet 1. januar 1998, som en sammenslutning av Statens Adopsjonskontor, den tidligere EU-avdelinga i Atlantis Ungdomsutveksling og sekretariatet for Fordelingsutvalget for ungdomsmidlene. SUAK er underlagt Barne- og familiedepartementet (BFD), og skal ha ansvar for forvaltningsoppgaver som skal gi bidrag til å nå departementets overordnede barne- og ungdomspolitiske mål om bedre oppvekstmiljø, videreutvikling av innsats for økt deltagelse, medvirkning og innflytelse i samfunnet samt styrking av det internasjonale samarbeidet.
Internett: www.suak.no

01.01.2002* Navneendring

Navn: Barne-, ungdoms-, og familieforvaltningen (BUFA)
Kort navn: BUFA

Barne-, ungdoms-, og familieforvaltningen (BUFA) er et forvaltningsorgan underlagt Barne- og familiedepartementet. Departementet har instruksjonsmyndighet i faglige og administrative forhold.

Kontoret behandler saker etter lov om adopsjon og er også sentralmyndighet etter Haagkonvensjonen av 29. mai 1993 om vern av barn og samarbeid ved internasjonale adopsjoner. Kontoret er sekretariat for Faglig utvalg for adopsjonssaker. Videre utreder BUFA billighetserstatningssøknader på Barne- og familiedepartementets barne- og familieområde.

Kontoret utfører sekretariatsoppgaver for (http://www.fordelingsutvalget.no/)Fordelingsutvalget for ungdomsmidlene jf. forskrift av 1. juli 1997 om tilskudd til frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner, og behandler søknader om tilskudd fra barne- og ungdomsorganisasjonenes paraplyorganisasjoner. BUFA har også det operative ansvaret for EU programmer på ungdomsfeltet.

Kontoret behandler søknader om tilskudd til lokale samlivstiltak.Internett: (http://www.bufa.no/)www.bufa.no

30.06.2004 Nedlagt via innlemming

(Enheten ble nedlagt fordi den ble innlemmet i en allerede eksisterende enhet.)

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.