FORVALTNINGSDATABASEN

Sentralorganet for fleksibel læring i høgre utdanning (SOFF)

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1990* Nyopprettelse

Navn: Sentralorganet for fleksibel læring i høgre utdanning (SOFF)
Kort navn: SOFF
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 09 Utdanning
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 1902 Tromsø

Strotinget vedtok i 1989 å etablere Sentralorganet for fleksibel læring i høgre utdanning (SOFF). Organet kom i drift i 1990.

Sentralorganet for fleksibel læring i høgre utdanning (SOFF) er et forvaltningsorgan under Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet. SOFF forvalter en årlig bevilgning fastsatt av Stortinget og er rådgivende organ for departementet i saker innenfor sitt arbeidsområde.

SOFF skal bl.a. fremme utvikling av ulike former for fjernundervisning, og av fleksibel læring basert på pedagogisk bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT). SOFF har sitt primære virkefelt innen høgre utdanning, men SOFFs kompetanse innenfor fleksibel læring og fjernundervisning skal også kunne utnyttes i sentrale utdanningspolitiske satsinger utenfor høgre utdanning når dette er naturlig

01.01.1991* Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)

01.01.2002 Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)

31.12.2003 Nedlagt via omorganisering

(Enheten ble nedlagt som følge av omorganisering.)
Relaterte enheter:

Sentralorganet for fleksibel læring i høyere utdanning (SOFF) ble fra 1.1.2004 slått sammen med Norgesuniversitetet - et samarbeidsprosjekt mellom 8 hovedorganisasjoner i arbeidslivet, Universitets- og høgskolerådet og Nettverket for private høgskoler. Den nye organisasjonen får navnet Norgesuniversitetet, med hovedkontor i Tromsø.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.

Vis alle endringer av overordnet.