FORVALTNINGSDATABASEN

Avdeling for utvikling, administrasjon og intern sikkerhet

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2014* Ny via splittelse

Navn: Avdeling for utvikling og administrasjon (FD I)
Kort navn: FD I
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Avdeling
Overordnet: Forsvarsdepartementet
Lokalisering: 301 Oslo
Nedlagt enhet som følge av splittelse:

Ansvarsfelt (kilde: regjeringen.no):
Avdeling for utvikling og administrasjon omfatter en rekke forskjellige fagområder, så vel administrative som mer utviklingspregede. En del av oppgavene er rent internt rettet, mens andre, som for eksempel personellpolitikk og fellesjuridiske tjenester, også omfatter ansvar for sektoren som helhet.

Avdelingen ivaretar blant annet ansvaret for personalpolicy internt i FD og interne omstillingsprosjekter, herunder nye arbeidsformer, ledelses- og styringssystemer. Sikkerhet og administrative rutiner i FD, lønn, post, IT, protokoll, arkiv og dokumentsenter inngår også i avdelingens portefølje.

01.01.2016* Navneendring

Navn: Avdeling for utvikling, administrasjon og forebyggende sikkerhet (FD I)
Kort navn: FD I

01.01.2020* Navneendring

Navn: Avdeling for utvikling, administrasjon og intern sikkerhet
Kort navn: FD I

FD I, Avdeling for utvikling, administrasjon og intern sikkerhet har ansvar for drift og utvikling i departementet. Avdelingen skal være en pådriver for at departementet til enhver tid har riktig kompetanse. Avdelingen skal drive god internstyring og bidra til god og enhetlig ledelse i departementet.

Gjennom effektiv systemunderstøttelse og med koordinering av departementets interne arbeidsprosesser og arbeidsformer, skal avdelingen bidra til at departementet som helhet når sine mål. Avdelingen ivaretar kontorstøtte til administrativ og politisk ledelse, drift av bygningsmassen, arkiv og dokumentasjon, IKT, intern forebyggende sikkerhet og beredskap, intern økonomiforvaltning, lønn og personaladministrasjon.

Kilde: regjeringen.no

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.