FORVALTNINGSDATABASEN

Bibsys

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1972* Nyopprettelse

Navn: Bibsys
Kort navn: Bibsys
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
COFOG: 09 Utdanning
Type enhet: Enhet som inngår i etat eller gruppe
Lokalisering: 1601 Trondheim

BIBSYS startet i 1972 som et samarbeidsprosjekt mellom Det Kongelige Norske Videnskabers Selskabs Bibliotek, Norges Tekniske Høgskoles Bibliotek og Regnesenteret ved NTH. Formålet med prosjektet var å automatisere interne bibliotekrutiner.
Kilde: Wikipedia (no.wikipedia.org/wiki/BIBSYS)

------------

BIBSYS er et statlig forvaltningsorgan underlagt Kunnskapsdepartementet. BIBSYS er administrativt organisert som en avdeling ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, med kontorer i Teknobyen i Trondheim, men har et eget styre oppnevnt av Kunnskapsdepartementet, og fungerer som en selvstendig enhet styrt av brukerne.
Kilder: Wikipedia (no.wikipedia.org/wiki/BIBSYS), Bibsys nettsider (www.bibsys.no/om-bibsys/organisasjon/)

01.01.1996* Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)

31.12.2017* Nedlagt via sammenslåing

Kunnskapsdepartementets tjenesteorgan
Fra 1. januar 2018 ble BIBSYS, CERES og deler av UNINETT samlet i et nytt tjenesteorgan for forskning og høyere utdanning.

Virksomheten har ikke fått nytt navn per januar 2018, siden dette koordineres med andre omorganiseringer i Kunnskapsdepartementets underliggende virksomheter. Inntil operative planer for virksomheten er på plass, vil tjenesteleveranser, oppgaveløsning og informasjon skje gjennom de etablerte kanalene i de virksomhetene som er slått sammen. Det innebærer at omverdenen forholder seg til BIBSYS, CERES og UNINETT som før, inntil videre.

Den nye virksomheten skal levere et bredt spekter av tjenester til forskning og høyere utdanning og blir viktig for å følge opp regjeringens digitaliseringspolitikk. Virksomheten skal også ha en egen strategisk enhet og mandat til å forvalte felles IKT-strategi, arkitektur og tjenester for universitets- og høgskolesektoren.

Alle de tre virksomhetene som slås sammen utfører i dag tjenester og oppgaver på vegne av universiteter og høyskoler, samt helse- og instituttsektoren, blant annet:

- Studieadministrative systemer og tjenester
- Samordning av opptak ved universiteter og høyskoler
- Forskningstjenester og forskningsstøtte
- Tjenester for digitalt læringsmiljø
- Innkjøpstjenester og administrative støttesystemer
- Andre løsninger som gjør kunnskap tilgjengelig og bidrar til digitalisering

Roar Olsen ble i desember 2017 tilsatt som direktør for virksomheten. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i UNINETT.
Virksomheten har hovedkontor i Trondheim, med ansatte både i Trondheim og Oslo.

Den delen av UNINETT AS som leverer IT-infrastruktur fortsetter som et aksjeselskap eid av Kunnskapsdepartementet.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.

Vis alle endringer av overordnet.